Guider

ARENA, SPORT OG PARK

ARENA – SPORT – PARK

Lydanlegg for speaker og programlyd, som skal dekke store arealer, må designes annerledes enn høyttalerløsninger for konsert, studio eller møterom/auditorieløsninger. Jevnt lydnivå, god taletydelighet og ikke minst behagelig lydbilde er like viktig. Ønsket dekningsområde er ofte mye større, og på flere nivåer. Akustikken er ofte vanskeligere, og ofte ikke, eller bare i liten grad tatt hensyn til. Tilpasset løsning gir kvalitetslyd, i tillegg fokuserer vi på driftssikkerhet og enkelt brukergrensesnitt.

Siden slutten av 90`tallet, har vi levert kvalitetslyd til alle typer arena, ute og inne. Fra spinning/aerobic, til utendørs arena, haller i alle størrelser og badeanlegg både inne og ute. Vi har bla. gradvis oppdatert lydanlegget i Bø Sommarland, sjekk video lenger ned. Av andre utendørsleveranser kan nevnes speakeranlegg til nasjonalanleggene i Alpin, både Hafjell og Kvitfjell.

Ta kontakt på telefon 64 90 70 00, eller e-post post@norsklydteknikk.com for ytterligere informasjon, enten det er hjelp til løsninger eller oppgraderinger/service på eksisterende anlegg.

PROSJEKTERING, FERDIG MONTERT OG DOKUMENTERT

Vi leverer komplette løsninger. Vi tar på oss hele prosessen fra prosjektering, til montering, i gangkjøring og dokumentasjon. Vi har egen monteringsavdeling på vårt verksted, hvor vi programmerer, monterer rack skap og funksjonstester. Dette gir effektiv montering på lokasjon, og best mulig kostnadskontroll. Vi strekkes oss langt for å levere til avtalt pris.

..ELLER ENKELT ANLEGG MONTERT PÅ DUGNAD.

Vi leverer mange små og mellomstore anlegg, ofte med elektronikken ferdig montert og testet i rackskap. Mange idrettslag og kommuner monterer høyttalere og kabler selv – veiledning og tips er inkludert hos oss.

God lyd på stadion eller i hallen trenger ikke sprenge budsjettene. Du finner link til våre Standardpakker, løsningene vi leverer flest av, klikk på linken ”Utfyllende informasjon”.

ANBUD OG PROSJEKTERING

Vi tilbyr prosjektering og dokumentasjon av lyd/bilde løsninger via byggentreprenører og elektroentreprenører. Effektiv gjennomføring av prosjekter krever kunnskap og erfaring. Vi tilbyr entreprenørene bistand i hele prosessen. Enten det er komplett montert med våre montører, eller i gangkjøring av ferdig montert anlegg.

Vi leverer alt i fra enkle lydanlegg til baner og haller, til avanserte løsninger for små og store prosjekter. Våre digitale DSP miksere kan integreres med video distribusjon til LED/storskjerm og digital skilting/reklame.

Vi tilbyr:

  • design av løsninger, høyttalerposisjon og vinkel
  • EASE beregninger (akustikk)
  • planlegging av installasjon
  • produksjon av spesialbraketter, fester til konstruksjon etc.
  • programmering av DSP, styringssystemer etc.
  • rackskap, ferdig montert og funksjonstestet på vårt verksted
  • dokumentasjon
  • i gangkjøring og sluttkontroll
  • måling og oppjustering av høyttaleranlegg iht. akustikk
  • Våre ansatte har over 30 års erfaring i bransjen – din garanti for et vellykket prosjekt.

ENKLE TRÅDLØSE MIKROFONER, ELLER KOMPLETTE SYSTEM MED EKSTERNE ANTENNER

Både små og store lydinstallasjoner har som regel en eller flere trådløse mikrofoner. Antennen er en viktig del at et trådløst mikrofonsystem, spesielt der man ønsker dekning i en større sone – eller i flere soner. Norsk Lydteknikk AS er norsk representant for Mipro trådløse mikrofoner, og vi fører et stort utvalg av tilbehør. Enten det er snakk om antenneforsterkere for lange kabelstrekk, sammenkobling av antenner i flere soner, eller for et stort dekningsområde. Vi leverer Coax kabel ferdig terminert i ønsket lengde.

RF optimalisering
Eteren blir stadig trangere, og kravet til kvalitet på den trådløse overføringen øker dermed. Ønsker du et mikrofonsystem optimalisert mot lokale RF forhold, kan vi tilby RF analyse og oppsett av kanaler.

AVANSERTE LØSNINGER – ENKELT BRUKERGRENSESNITT

Mikseren er hjerte av lydanlegget, og vi tilbyr både analoge og digitale varianter. Analog ”fader” event mikser for full kontroll på arrangementer, kombinert med digital DSP ”kontrollsenter”, leveres i stadig flere anlegg.

Med DSP mikser kan man gi tilgjengelighet til de funksjonene brukerne skal betjene, forskjellig funksjonalitet for forskjellige brukere, eller forskjellig betjening etter type arrangement.

Med dagens digitale DSP miksere følger også mulighet til lyd over IP (Dante/AES67), vi har et stort antall produkter for bruk på IP nettverk. Alle våre Symetrix Prism og Radius DSP miksere har 64 inn og 64 utganger over Dante/AES67.

Digital DSP mikser gir i tillegg mulighet for optimaliseringsfiltre for bedre lydkvalitet, lydbegrensning etc. DSP mixer gir bedre driftssikkerhet – bedre lydkvalitet – bedre brukergrensesnitt.

Consto Arena, Mjøndalen

Sjekk ut video fra Consto Arena, Mjøndalen. Her har vi laget mulighet til å velge tre forskjellige arrangementstyper via nøkkelbryter. Hvilke tribuner som skal være aktive og tilpasset lydnivå.